sunnuntai 23. elokuuta 2015

Sukkia miehelle

Tein rakkaalle aviomiehelleni taas uusia sukkia, koska kaikki entiset alkaa olla jo niin vanuttuneita ja kuluneita. Kuitenkin hänellä on villasukat jalassa päivittäin. 

Vihreät sukat on tehty hieman joustavasta langasta. Malli on omasta päästä. Inspiraation sain siihen googlailemalla miesten sukkia ja löysin tämän tyylisistä kuvan netistä. Kantapää on jälkikäteen tehty. 

Koko: 40/41
Puikot: 2,5 puikot
Lanka: ONline supersocke
Langan menekki: 75g
Malli: omasta päästä (20 krs 1 oikein takareunasta, 1 nurin, 3 krs nurin)
Harmaat sukat on ihan perusvillasukat, aloitettuna kärjestä. Tein nämä magic loop-tekniikalla. Nyt taisi tulla siistein kärki mitä kärjistä aloitetuista olen tähän mennessä saanut. (Ja vielä on kyllä hankala arvioida, milloin alkaa kantapään teko.)

Koko: 40/41
Puikot: 3,5 pyöröpuikot
Lanka: Teetee Pallas
Langan menekki: 85g
Malli: perussukka kärjestä aloitettuna


Hauska, miten facebook ilmoittaa vanhoista muistoista. Hetki sitten se näytti päivityksen, jossa hehkutin ensimmäisten villasukkien valmistumista. Siitä on nyt suunnilleen kolme vuotta, kun aloitin neulomisen! Puikot sen kun pienenee, juuri kokeilen 2 puikoilla Regian Pairfect lankaa. Taisin ensimmäisen sukkaparin tehdä joko 5 tai 6 puikoilla ja hyvin paksulla langalla. :D


Tähän mennessä olen melkein aina tehnyt kantapään kantalapusta hieman lyhyemmän, mitä ohjeessa on sanottu. Ihan vain koska sukasta on mielestäni tullut vähän "ruma" liian pitkällä kantapäällä. Nyt keskusteluja luettuani ymmärsin olevani hieman hölmö. Kantapään pitää olla syvä, jotta sukat pysyvät paremmin jalassa. -_- Tuossa katselin miehen villasukkia, joita on tullut suunnasta ja toisesta lahjaksi ja totesin, että muillakin on sama tapa: kantalappu on liian lyhyt. Saa sitä sitten ihmetellä, miten toinen on aina niin Peppi Pitkätossu. :D

Toinen asia, jonka hoksasin sovittaessani jalkaan kesken eräisiä sukkia oli se, että silmukoita luodessa puikkoja oikeasti kannattaa olla kaksi. Itse olen pitkän aikaa luonut silmukat vain yhdelle puikolle ja luullut olevani niin "löysäsi silmukat luova", jotten tarvitsisi sitä kaikkialla olevaa "luo silmukat kahden puikon ympärille" ohjetta. Totuus on kuitenkin, että sukan reuna meinaa jääda hitusen kireäksi yhdelle puikolle luotuna. >_< Taidampas muuttaa tapojani ja alkaa luomaan puikot kahdelle puikolle.

Kolmas asia, jonka ihan vasta sain kehitettyä vielä paremmaksi on kantalapun reunasta poimittavat silmukat, sekä miten kantapään kohdalle ei jää reikää. Jesh! On tämä hieno harrastus, kun on niin monenlaista opittavaa ja aina voi tehdä uudenlaista, ei tarvitse vanhaan tekniikkaan kangistua.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti