sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Keittiön laattojen maalaus


Tämän viikon aikana olen saanut aikaiseksi mm. pitsiliinoja. Ne on vain eri paikassa missä itse olen, joten laitan niistä kuvaa myöhemmin. ;)

Mieheni kämpillä olen jo pari vuotta katsellut ruskeita kukkasia keittiön laattoja. Nyt niihin meni hermo (varsinkin kun oli puhetta, että muutamme jossain vaiheessa saman katon alle) ja kävin ostamassa laattamaalia eli kaakelimaalia. Maalausurakkaan tarvitsi ohjeiden mukaan hyvän pensselin (myyjä auttoi sen kanssa) sekä kunnon puhdistusainetta, jotta kaikki lika ja rasva on laatoista irti. Ostin sitä varten kloriittia.

Hinkkasin laatat puhtaaksi ja ympäröin maalattavan maalarinteipillä. Sitten pensselillä pystysuuntaan maali laattoihin. Seuraavana päivänä katselin lopputulosta ja mietin, että mielestäni siitä pensselin jälki näkyy, joten mieheni ehdotti, että vedetään toinen kerros pienellä telalla, joka on sellaista superlonia. Näin teimme. Nyt lopputulos on itseäni miellyttävä. Laatoista näkee, että ne on maalattu, mutta on ne nyt kyllä paljon paremman väriset. Tältä keittiö näytti ennen ja jälkeen maalauksen:


Ennen maalausta. Seinässä kauniit 80-luvut kukkalaatat. >_<


Maalauksen jälkeen. Tiskikaapin alla on vielä vanha lamppu, enkä saanut sen alta maalattua. Se olikin niin tiukasti kiinni, että siihen melkein saa sähkömiehen hankkia. Mieheni yritti sitä irroittaa, mutta sanoi, että siellä on sähköjohdot on tiukasti kiinni jne. että se sai nyt jäädä vielä toistaiseksi paikoilleen. Kuitenkin, nyt keittiö on ihanan valoisan näköinen. Vaihdoin ikkunoihinkin valkoisen verhot. :)

Toinen pikku projekti, johon innostuin do it yourself/DIY sisustusjuttuja katsellessa oli kirjatelineen teko. Siihen sain idean täältä. Kulmaraudat ei maksanut paljon. Miehen ruuvivääntimen ja vatupassin avulla kulmaraudat seinään kiinni ja vola! Vielä pitäisi käydä ostamassa pari kirjaa alemmiksi kirjoiksi, joiden avulla piilotan kulmaraudat. (Takakansi auki, kirja raudan päälle, poraus, takakanteen vähän liimaa ja kirja kiinni.)


Myös pihanlaittoa on meillä ollut. Ainoa pihaan jäävä kukka on pioni, joka kukkii joka kesä, vaikkei sitä sen kummemmin hoideta. Kaikki muu saa pihalta lähteä ja tämän kesän aikana nousee vielä mahdollisesti terassi takapihalle. 


Hani leikkasi pensasaidankin kuntoon. :) (Pihatyöt on siis tehty mieheni pihalla, ei minun kämpän pihalla. Asumme tällä hetkellä eri asunnoissa. ^_^)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti