lauantai 19. syyskuuta 2015

Kontio-sukat ja Pairfect


Välillä pitää tehdä miesten sukkia. Tahtoo olla, että naisten sukissa on enemmän ihania pitsimalleja ja ne on nopeampi tehdä, joten miesten sukat jää vähemmälle. Mieheni tykkäsi näistä sukista, mutta mielestäni nämä ovat hänen jalkaansa väljät, joten teen hänelle toisen hieman pienemmällä puikkokoolla.

Koko: 44
Puikot: 3,5 pyöröpuikot
Lanka: teetee Salla
Langan menekki: 130g
Malli: KontioPairfect sukkien alusta taisin laittaa kuvan aikaa sitten, mutta jotenkin niiden neulominen jämähti. Olin tehnyt jo toisen sukan kokonaan ja toisestakaan ei puuttunut enää kuin teräosa, kun kiinnostus näiden tekemiseen loppui ja piti alkaa seuraavia sukkia tekemään. Kun vihdoin ajattelin, että kyllä nämä nyt pitää tehdä valmiiksi ja jatkoin näiden tekemistä niin totesin, että käsialani oli muuttunut silmin nähtävästi tiukemmaksi! Tällaista ei olekaan ennen käynyt. Mietin jo, että purkisinko toisesta sukasta terän ja neuloisin sen uudestaan, jotta se tuntuisi yhtä tiukalta, mutta taidan antaa olla. Nämä sukat taitaa harvinaisesti omaan käyttöön, joten ei sillä ole niin väliä. Voi olla, että teen niin kuin joku Facebookin Voihan villasukka!-ryhmässä vinkkasi; kastelen sukat ja laitan ne pingottumaan esim. sukkablokkien päälle, jolloin niistä voisi tulla paremman kokoiset.

Koko: 36-37
Puikot: 2 puikot
Lanka: Regian Pairfect
Langan menekki: 70g
Malli: perussukat
Tykkään neuloa sukkia, mutta en yleensä villasukkia käytä. Nyt ajattelin, että otan haasteeksi opetella käyttämään villasukkia itsekin. Muutaman päivän olen tekemiäni villasukkia käyttänyt ja ajatus sukkien päivittäisestä käytöstä, varsinkin talvella, ei tunnu mahdottomalta. Vai eikös se yleensä niin ole, ettei suutarin lapsilla ole kenkiä? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti