sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Raitavillasukkia

Kyllähän sitä piti itsekin kokeilla Fluormanian neonvärisiä sukkalankoja. Aluksi ajattelin, että näistäkin tulee sukat laatikkoon odottamaan, mutta neuloessa aloin kummasti tykästyä näihin silmiä särkeviin väreihin. Taidan sittenkin pitää nämä sukat itselläni.

Neuloin sukkalankaa yhtä aikaa kerän sisältä ja päältä. Tällä tavoin tein sukkiin raidoituksen. Oli hauskaa seurata neuloessa miten värit kehittyvät ja missä kohden värit "uudelleen kohtaavat".

Koko: 36-38
Puikot: 3

Silmukoiden määrä: 56s
Lanka: Regia Fluormania, neon rainbow
Langan menekki: 65g








Näihin katsoin ohjetta Novitan sukkalehdestä ja tein jämälangoista radoitetut sukat. Kantapäähän asti tein raitoja ohjeen mukaan ja sukan kärkeen neulonkin kaikki värit vain peräkanaa. Ihan ok näköiset sukat näistä tuli mielestäni ja pääsin parista lankanöttösestä eroon. Vielä niitä kyllä olisi ja lisää lankoja piti tilata. 

Tilasin uusia lankoja mm. Ilun Handu-kaupasta. Kokeilin ottaa yllätys-pakkauksen, johon tulee kolme kerää Ilun valitsemia perussukkalankoja. Lankojen värin valitseminen on niin vaikeaa, että mielelläni annan välillä jonkun muun tehdä sen. Paketti on vielä matkalla. Millään ei malttaisi odottaa. Jännää!

Koko: 30
Puikot: 3,5

Silmukoiden määrä: 52/40s
Lanka: jämälankoja
Langan menekki: 65g




Koska edellisen päivityksen sukkaparit eivät olleet ollenkaan niitä kokoja mitä piti olla, niin alan laittamaan blogiin ylös myös silmukoiden määrän. En koskaan muista millä silmukkamäärällä olen tehnyt eikä vieläkään itselläni tule ihan selkärangasta, että montako silmukkaa pitää olla minkäkin kokoisissa sukissa. Varsinkin kun puikkokokokin vaihtelee. Jos sitä tulevaisuudessa olisi helpompi arvioida silmukkamäärä, kun voi omasta blogista tarkistella miten on aiemmin tehnyt. 



Isällä käydessäni sain mukaani leipäkoneen 90-luvulta. Vielä toimiva ja käyttöohjekin löytyi mukaan. Heti piti kokeilla tehdä leipää ja hyvää tuli. Oi nami nami. Tämä varmasti tulee meille käyttöön. Laitteella voi tehdä myös kahvikakkuja sekä hilloa.





Nyt on tullutkin käsitöitä valmiiksi tavallista nopeampaa tahtia. Tämä johtuu siitä, että raskausviikkoja on jo 37+3 ja verenpaineet alkaa nousta. Turhaa liikkumista ja touhottamista ei enää suositella, joten yritän liimata takapuoleni sohvaan neuleiden avulla. Tähän mennessä ainakin onnistunut ihan ok, vaikka välillä käy aika pitkäksi. Nyt vaan seuraavia sukkia suunnittelemaan ja toivotaan, että loppuraskaus menee hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti