tiistai 19. toukokuuta 2015

Rv 38 + 5 ja synnytyksen käynnistämistä

Ai maanantaina kotiin käymään? Olipa se turha toive. (Ks. edellinen päivitys) Lauantai-iltana proteiinin määrä virtsassa oli 1,1g, sunnuntaina 1,6g, maanantaina 3,3g ja tänään, tiistaina, 3,9g. Jep jep. Kivasti on koko ajan nousussa. Kotia pääsen seuraavaksi vasta nyytti kainalossa.

Käynnistyslääkkeitä on käytetty sunnuntaista asti. Sunnuntaina söin puolikasta lääkettä, maanantaina kokonaista ja nyt tiistaina laitettiin nauha kohdun kaulan ympärille, jonka pitäisi olla pilleriä tehokkaampi (vaikkakin sama aine). Tähän mennessä olen saanut pari melkein tuntuvaa supistusta ja alavatsan kipeäksi. Ei muuta. Hohhoijaa. Tästä tulikin pitkä prosessi.

Eilen illalla oli vielä puhetta, että seuraavana päivänä aloitetaan oksitosiinitippa, joka jouduttaisi touhua, mutta aamulla kuulin, että lääkäri päätyikin tähän uuteen nauhasysteemiin. Sitä pidetään vuorokausi ja sen tarkoitus olisi alkaa avaamaan kohdun kaulaa. Mahdollisesti huomenna oksitosiinitippa? Vaikka mulla on hyvä olo, niin ei tätä voi kovin kauan pitkittää koko ajan edistyvän raskausmyrkytyksen vuoksi. Ja muutenkin, mulla ja kanssa odottajilla menee kohta hermo tähän odottamiseen. Nyt viisi päivää olen makoillut osastolla. Argh! Laitan seitsemään eri paikkaan joukkoviestiä tilanteen edistymisestä tai siis sen paikallaan olosta. Kohta tarvii muutkin verenpainelääkkeet odotellessa jotain tapahtuvaksi.

Verenpaineesta puheen ollen... nekään ei ole laskeneet. Lääkkeet ei tee muuta kuin aiheuttaa värinän tunnetta ja sellaista oloa kuin niskassa juoksisi hämähäkkejä. Hyrrr. Lääkitys aloitettiin kolmella kappaleella lääkettä päivässä. Eilen annostus nostettiin viiteen ja tänään seitsemään joista yksi on erilainen, vahvempi lääke (kuulemma). Pyh, ei vaikuta paineisiin mitenkään... Korkean paineen vuoksi eräs hoitaja jo kommentoi, että kun synnytys alkaa kunnolla niin mut kyllä pidetään kunnon puudutteissa ettei kipu alkaisi nostamaan verenpainetta entisestään. Passaa! Otan mielelläni kaikki mahdolliset puudutteet, mulla on niin matala kipukynnys.

Ei tämä ihan pelkkää makaamista ole ollut vaan koko ajan on jotain tutkimusta, mittausta tai lääkettä menossa, varsinki aamulla ja aamupäivästä. Mielenkiinnosta kirjoittelin ylös tämän päivän aikataulua. Se näyttää tältä:

5.00 herääminen (loppui uni kesken :( )
5.40 verenpainemittaus + lääke
6.00-6.45 sydänkäyrä
7.00 verenpainemittaus + verensokeri
7.30 suihku
7.50 verikoe
8.00 aamupala
9.15 verensokeri
9.30 tutkimista
9.35-10.00 sydänkäyrä
10.15 käynnistyslääke (paikallinen)
10.45-11.15 sydänkäyrä
11.30-12.00 lisää sydänkäyrää
12.00 verensokeri + lounas
13.15 verenpainemittaus + verensokeri
13.30 päiväkahvi
14.00-15.00 sydänkäyrää
15.00 verenpainemittaus + verenpainelääkkeet
16.00 verenpainemittaus + lisää verenpainelääkkeitä
16.30 verensokeri + päivällinen
17.00 verenpainemittaus
17.30 verensokeri
18.30 proteiinin tulokset
20.00 iltapala
20.30-21.00 sydänkäyrä
22.00 verenpainemittaus ja verenpainelääke (+ unilääke)

Itse en välttämättä kokisi tarvitsevani unilääkettä, mutta suosittelivat sitä, jotta saisin varmasti nukuttua kunnolla. Se voisi hieman laskea verenpainetta. No ainakaan ei tarvi yötä myöten miettiä tulevaa synnytystä.

Eilen sain hetkeksi jututettavan huonekaverin samaan huoneeseen. Hänelle aloitettiin samat lääkket vaikkakin päivää myöhemmin kuin mulle. Hän ehti syödä kaksi kertaa puolikkaan lääkkeen ja aloitti kunnon supistukset. Sitten hänellä meni lapsivesi ja lähti hetken päästä synnytyssaliin. Minä jäin tänne makoilemaan. Ilmeisesti se joillakin ottaa oman aikansa ja joillakin ei. No, ei se kenelläkään ole sisälle jäänyt. Yrittää nyt malttaa viimeiset hermoja riipivät päivät.Touhukasta kesän odotusta teille! Minä jatkan makoilua. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti