maanantai 23. maaliskuuta 2015

Tuttinauha ja toukkapussi

Näin kesää lähetessä alkaa meidän kotona olla jännät paikat. Nimittäin ensimmäisen lapsen laskettu aika olisi 28.5.! Hui että kun on jännää! Varsinkin tulevat mummut ja papat ovat innoissaan ensimmäisestä lapsenlapsesta. Työaamuja ei ole enää kuin 8 jäljellä, jonka jälkeen jään ensin lomalle ja sitten äitiyslomalle. Tämän iloisen tapahtuman johdosta voi olla mahdollista, että tulevaisuudessa blogissa vilisee välillä vauva-aiheisia käsitöitä. ;)

Ensimmäisenä esittelyssä toukkapussi, jonka sain vihdoin ja viimein valmiiksi. Ohje siihen täältä. En vain tehnyt omaan toukkapussiini hiippaa. Välissä ehdin aloittaa jo muitakin töitä, sillä pelkkä oikein-nurin neulominen alkoi jo kyllästyttää. Täytyy sanoa, että loppumetrit oli aika pakkopullaa, mutta nyt se on valmis. Huh! Jos sitä kesällä pääsisi kokeilemaan. :)


Puikot: 4 pyöröpuikot

Lanka: Katian Merino baby
Langanmenekki: 120g

Löysin ihanan virkatun tuttinauhan ohjeen, jota oli pakko kokeilla. Tämän tein yhden päivän aikana ja kyllä tuntui välillä näperrykseltä. Jossain vaiheessa olin varma, ettei esim. korvien tekemisestä voi tulla mitään muuta kuin pienet lankamyttyrät. Ohjeen tähän söpöön apina tuttinauhaan löysin täältä. Samasta blogista löysin ohjeen myös toiseen tuttinauhaan, jossa on virkattu tähti. Sitä kokeilen kenties myöhemmin.Vauvauutisten myötä olemme tehneet pientä remonttia kämpässä. Meidän kämppä on kolmio, jossa yksi huone oli täynnä kaiken maailman törkyä ja rojua. Huonetta käytettiin lähinnä pelihuoneena; siellä oli toinen televisio ja konsolit sekä tietokone. Olen hävittänyt ihan hirmuisia määriä tavaroita, jotta uudelle perheenjäsenelle saataisiin tilaa. Kun huone saatiin vihdoin tyhjäksi, alkoi siellä remontti: katto maalattiin, seinät maalattiin (ensin revittiin siitä kolme päivää tapetteja, huh huh), lattia vaihdettiin sekä listoitettiin uudelleen. Lapsen huoneen jälkeen myös makuuhuone sai uuden ilmeen samoilla maaleilla ja samanlaisella lattialla. Myös siellä laitettiin uudet listat. Kyllä nyt on siistin näköiset huoneet. <3 Vielä olisi suunnitelmissa sisustaa olohuonetta uudestaan, mutta sitä varten pitää taas vähän säästää. ;)
Kaksi ylempää kuvaa lapsen huoneen tekemistä: tapettien repimistä ja lattian vaihtoa. Tilalle tuli uusi muovimatto lattiaan. Kyllä oli tapetit tiukasti kiinni seinässä. Ja kyllä, meillä oli tapetin irroitusainetta ja sitä käytettiin säästelemättä ja annettiin imeytyä. Seinissä ei vain ollut pohjamaalia, jonka vuoksi tapetit oli turhankin tiukassa kiinni. -_-

 


Sitten on huone valmiina. :) Tilasin tuollaisen seinätarrasetin, jonka kiinnittelin sitten valmiin huoneen seinään. Osa niistä pysyy hyvin kiinni, mutta osa yrittää ajan myötä alkaa rullautua irti. Kuten kuvasta näkyy, meillä alkaa olla kaikki tarpeellinen jo hankittuna. ;)
Raskaus alkaa näkymään jo aika reippaasti. Saas nähdä minkä kokoisen vatsan kasvatan. Kuvaushetkellä raskausviikkoja n. 30.


Ja vielä kuva uudesta ruokavaliosta, kiitos raskausdiabeteksen. Noh, tämä on ohi menevää ja salaatit on hyviä. Niitä ei aina vaan viitsisi tehdä, olisi helpompi syödä valmisruokia, laiska ruuanlaittaja kun olen. >_<

Tulipas taas turhan pitkä blogipäivitys. :D Pahoittelut niille, joita ei vauvalöpinät kiinnosta...

6 kommenttia:

 1. Hieno tuli, kiitos linkkaamisesta! Ja korvatkin ovat oikein siistit :) Ja aivan ihastuttava lastenhuone!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kannattaa vilkaista myös seuraava päivitykseni. Myös sieltä löytyy sinun ohjeella tehty tuttinauha. ^_^

   Poista
 2. Hieno wurm-pipo :). Pitää varmaan itsellenikin sinun innoittamana tehdä, on tosi kivan näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa kokeilla, helppo neuloa ja itse ainakin tykkään kovasti. :)

   Poista
 3. Voi, Ärri ja Murrikin ovat päässeet esille! ^_^ Hieno huone, kivat nuo seinätarrat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, halusin nimenomaan seinätarroja, että ne on sitten helppo vaihtaa tulevaisuudessa. :)

   Poista