perjantai 22. tammikuuta 2016

Joulukalenterisukat ja pöllöt

Ihastuin kyllä kovasti omiin anelmaisiini, joten piti aloittaa toiset kirjoneulesukat. Tarkoitin nämäkin omiin jalkoihin, mutta toisin kävi. Malli olikin niin tiukka, että turha kuvitellakaan niitä minun pohkeiden päälle. -_- Lahjoitin sukat kaverilleni, joka oli niistä erittäin tyytyväinen. Sanoi, että useamminkin saa tehdä väärän kokoisia sukkia. Sukat on Niina Laitisen joulukalenterisukat, joita facebookin Voihan villasukka!-ryhmässä tekee moni. :)

Koko: naisten (kapea!)
Puikot: 3,5
Lanka: 7 veikka
Langan menekki: ? (en ehtinyt taas punnita)


Koko: naisten
Puikot: 3,5
Lanka: 7 veikka
Langan menekki: 
Malli: pöllösukat

Nämä tuli omaan jalkaan. ;) Vieläkin pitää harjoitella tiimalasikantapäätä. En tykkää kun tulee reikiä. >_< Plus tällä tyylillä kantapäistä tuntuu tulevan aika lyhyet ja sukat valuu jalasta helpommin.
Kärjistä on kuva sen vuoksi, että kokeilin niihin toispuoleista nauhakavennusta. Niistä oli keskustelua netissä ja niihin oli aika hankala löytää ohjetta. Erään ohjeen mukaan pikku varpaan puolella kavennetaan joka kerros ja pottuvarpaan puolella joka kolmas kerros. Näin sukista tulee jalkoihin anatomisen muotoiset ja niitä pukiessa pitää katsoa kumpi menee kumpaan jalkaan. 

Itse tein toispuoleisen nauhakavennuksen näin:

1. krs: kavennus pikku varpaan puolella, muut s:t o
2. krs: kaikki s:t o

Toistin 1. ja 2. krs kolme kertaa, jonka jälkeen kavensin joka kerros molemmilta puolilta, kunnes koko työssä oli jäljessä 18s -> päättely silmukoiden (linkki englanniksi, mutta mukana hyvät kuvat).


Ihana kuvanlaatu taas. Pikakuvia, jotka otettu ipadilla ja kännykällä. Ei muka ole aikaa alkaa paremmin kuvailemaan. :P

6 kommenttia:

 1. Oi miten ihania sukkia, varsinkin nuo Anelmaiset!

  VastaaPoista
 2. Satunnainen lukija kommentoi, että noihin tiimalaseihin kantsii tehdä kunnon kiilat, siis ennen kantapäätä lisäyksiä ja sen jälkeen kavennukset kuten lappukantapäässäkin. Ja reikäisyyteen auttaa kun just kantapään puolivälissä neuloo yhen kerroksen sukan ympäri :) Oma suosikkiohjeeni jossa myös tämä, ja mitä sen jälkeen tehdään, ilmenee:

  http://www.ullaneule.net/0104/neuvot_tiimalasikantapaa.html

  VastaaPoista
 3. Oho! Täähän oli melkein kaks vuotta vanha postaus. Ehkä tiesit jo nuo niksit. :D Tää kylläkin Googlella löytyy helposti joten ehkä jollekin on iloa.

  VastaaPoista