torstai 30. heinäkuuta 2015

Reaverset

Pitihän sitä itsekin, kun kerran muutkin...

Facebookin neulonta-ryhmässä on vilissyt moneen kertaan neulotut converset, joiden ohjeen nimi on Reaverset. Ravelrysta niihin löytyy kaksi ohjetta: toisessa on virkattu pohja ja toisessa neulottu. Koska tykkään enemmän neulomisesta, ostin itselleni kokonaan neulotun version.

Toisaalta nyt saatuani nämä reaverset valmiiksi ja katseltuani muiden reaverseja, joissa on virkattu pohja, voi olla, että hankin myös virkatun pohjan ohjeen. Virkattu pohja vaikuttaisi olevan tukevampi ja pysyvän paremmin muodossa kuin neulottu.

Koko: 38-40
Puikot: 3/3,5
Virkkuukoukku: 3
Lanka: Novitan 7 veljestä
Langanmenekki: yksi pari 200g eli yhteensä 400g
Malli: Reaverse Star Edition

Tennarisukat menivät äidilleni ja siskolleni.

Mieheni kommentoi ostaessani ohjetta, että varmasti löydän ohjeen jostain netistä ilmaiseksi jos niin haluan. Mielenkiinnosta piti etsiä, mutta onneksi sitä ei ilmaiseksi löydy. Tai no ainakaan tätä versiota, muita tennari ohjeita löytyy. Myöskin facebookissa ihmiset näyttävät arvostavan toisen käsityöläisen vaivaa ja mielellään maksavat ohjeesta. Muutama immeinen on kysellyt, jos joku voisi hänelle lähettää ohjeen ilmaiseksi. Siihen on tullut aika rankkaa vastalausetta ja tietääkseni (toivottavasti) heille ei kukaan ole sitä ilmaiseksi lähettänyt. Please, arvostetaan toisten työtä. Jos hän pyytää siitä pienen maksun niin maksakaa se tai tehkää itse oma ohje.

4 kommenttia:

 1. Tulin vierailulle. Itsellä on reaverset ollut puikoilla jo kaksi kuukautta. En vain saa valmiiksi. Kauniit reaverset sinulla. Minulla on myös ostetut ohjeet virkattuun ja neulottuun. Olen aivan samaa mieltä kanssasi ohjeiden ilmaisjaosta. T-Piritta silimukointia-blogista ja facesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vierailusta. :) Joo, täytyy sanoa, että on näissä kummasti työtä vaikkei niin aluksi arvaisi.

   Poista
 2. Tässä Liebster Award -haaste sinulle http://suvituuliankasityopaja.blogspot.fi/2015/08/liebster-award-haaste.html.

  VastaaPoista
 3. Olen samaa mieltä kanssasi, ohje pysyköön maksullisena. Oletko muuten kokeillut virkattua pohjaa?

  VastaaPoista