maanantai 20. heinäkuuta 2015

Nimiäiset

Lauantaina oli esikoisemme nimiäiset, jotka pidimme minun äitini kodissa. Vieraita tuli kolmisen kymmentä eli meidän kolmiossa olisi tullut hieman liian tukalat oltavat, jos sinne olisi kaikki vieraat yritetty tukkia. Äitini olikin suureksi avuksi nimiäisten kanssa. Hän laittoi oman talonsa valmiiksi vieraita varten ja järjesti juhliin tarjoiltavat. Hän tilasi myös juhliin kukat. Meillä ei melkein muuta ollut kuin tulla paikalle kertomaan nimi! Kiitos äiti!

Päivä oli harvinainen aurinkoinen kesäpäivä enkä sanonut montaa sanaa ennen nimen julkistamista. Suurin osa suvusta tiesi nimen alkavan J:llä ja arvauksia oli tullut monia jo ennen nimiäisiä. Itse tilaisuudessa annoimme kaikille lapun käteen ja jokainen sai kirjoittaa nimiarvauksensa siihen. Arvuuttelimme myös toista nimeä, josta kerroimme vasta tilaisuudessa sen alkavan M:llä. Lappujen kirjoittamisen ajan taustalla soi Johanna Kurkelan Ainutlaatuinen. Siskoni, joka on myös toinen kummeista, auttoi minua lukemaan nimiarvaukset ääneen, jotta kaikki kuulivat, mitä oli veikkailtu. 

Ja lapuista löytyi voittaja: minun veljeni arvasi molemmat nimet aivan oikein! Uskomatonta! Luulin, että oikeat nimet sieltä löytyisi, mutta eri lapuista. Voittaja sai palkonnokseen pienen rahapuun, joka oli istutettu pieneen siniseen ruukkuun.

Veljeni sai ilmoittaa arvauksensa ääneen, jolloin kaikki kuulivat pojan nimen. Lopuksi luimme kummitodistukset, jotka oli tilattu pro-seremonialta sekä kerroimme vielä toisen uutisen: olimme edellispäivänä menneet naimisiin maistraatissa. Se ei tuntunut olevan mikään yllätys ihmisille, vaan enemmänkin kuului huudahduksia tyyliin "Mä arvasin!". Emme taida sittenkään olla kovin yllättäviä ihmisiä. No, onhan tässä kahdeksan vuotta jo yhdessä oltu.

Aiemmin esittelyssä jo ollut ristipistotyö, jossa nyt myös nimi ja kehystetty ammattilaisella. Nyt näyttää paljon paremmalta kuin viimeksi. :)

Osa saaduista lahjoista, ristipistotyö sekä arvauslappuja, jotka oli valmiiksi tulostettu.Nimiäisissä oli pöytä, jolle oli aseteltu kukkia, miehen suvussa ollut kastemalja, vauvakuvat minusta, esikoisesta ja miehestä sekä kynttilä.

Nimiäisiin oli tilattu tuo takana oleva kimppu, jossa oli ihanasti sinistä, valkoista ja vihreää. Myös vierailta tuli kauniita kimppuja. Kuvassa myös pro-seremonialta tilatut todistuskannet, johon sisälle laitoimme vihkitodistuksen sekä kummitodistuksen.

Koko perhe aurinkoisena päivänä. :)

Nyt voin taas rauhallisin mielin jatkaa käsitöiden tekemistä, kun tämä stressin aihe on takana päin. Pikku hiljaa voisi myös alkaa liikkumaan ja karistaa pois nuo ylimääräiset kilot, mitä raskauden aikana kertyi. Miehelläkin loppui kesäloma, joten vietän päivät pojan kanssa kahdestaan. Kai sitä pitää alkaa vaunuja lykkäämään päivästä toiseen. 


Valmiiksi sainkin jo yhden työn ja toinen on pian valmis, mutta niistä seuraavassa päivityksessä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti