maanantai 13. heinäkuuta 2015

Henkäys-huivi

Löysin Ullan verkkoneulelehdestä ohjeen nimeltä Henkäys-huivi. Malli oli nopea opetella, mutta aloitin huivia tehdessä kaikenlaisia välitöitä (joista mikään ei ole vielä valmis). Pääasia oli, että saisin huivin valmiiksi vauvan nimiäisjuhliin. Juhlat on lauantaina, joten hyvin on vielä aikaa ja huivi on valmiina. Käytin huiviin aika tarkkaan yhden kerän teetee elegantia.

Puikot: 4,5 pyöröpuikot

Lanka: Teetee elegant

Langan menekki: 100g


Sain myös virkattua loppuun pitsiliinan, jonka olen aloittanut joskus kaaaauan sitten. (Ohjeen löysin Novitan sivulta.) Liina ei ollut vaikea tehdä eikä se loppuun virkkaamisessa mennyt kauaa. Aikanaan vaan loppui mielenkiinto kesken sen tekemiseen. Kaiken lisäksi lanka loppui kesken pari kierrosta liian aikaisin. Hetki piti miettiä mitä lankaa pitää ostaa, kun Novitan entinen virkkauslanka oli muuttanut nimensä.

Pingottaessani huivia aloin ihmetellä, miten se on niin tiivis pingottaa. Ei meinaa millään saada ympyrälle vaan aina jostain kohdin törröttää liinaa. Huomasinkin syyn tähän huivin ollessa pingotuksessa: jossain vaiheessa on tullut toistoja liikaa. En alkanut laskemaan missä vaiheessa olen virheen tehnyt, mutta edelliseen liinaan (tehty samalla mallilla) verratessa ero on selvä. Noh, pingotimpas kuitenkin! Hah! :D Ja vielä tärkkäsin rasvattomalla maidolla.

Virkkuukoukku: 1,5
Lanka: Novita virkkauslanka/Kotiväki Kartano

Langan menekki: 30gLoppuun vielä kuvia, kun minunkin piti hankkia jotain tarpeellista: vyyhdinpuut ja kerijälaitteen. Ai että kun on ihania! Kerin samantien kaikki vyyhdillä olleet langat ja kyllä tuli nopeasti! Kerijälaitteen ostin nettikaupasta, mutta vyyhdinpuut on ostettu yksityiseltä, jonka löysin tori.fin kautta. Maksoin niistä 30e ja se laittoi pakettiin kahdet vyyhdinpuut. Halusi niistä varmaan eroon. Molemmat toimivia. Varmaan pitää laittaa toiset myyntiin. 3 kommenttia:

 1. Oi, onpa kaunis huivi! Mun kärsivällisyys ei varmaan koskaan riittäisi tuollaisen tekemiseen, eikä kyllä varmaan taidotkaan. :D Miten iso tuosta tuli? Tuo kerintälaite on kyllä näppärä! Pitäis ostaa itsellekin, kunhan tulis jossain vaiheessa edullisesti vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täytyy sanoa, että meinasi se välillä hieman tylsäksi käydä ja piti tehdä muita juttuja välissä. :) Malli oli aika helppo, varmasti osaisit tehdä, kun vain alkaisit kokeilemaan. ;) Huivi on leveydeltään n. 30cm ja pituudeltaan n. 180cm. Pingotus hieman kasvatti huivia. Vielä taidan kevyesti höyryttää tämän. Kerintälaite on ihan paras!

   Poista
  2. Ai että, pitääpä laittaa harkintaan jos se oikeesti on helppo. Jos vaikka munkin taidot riittäis... :D

   Poista