sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Raitasukkia ja patalappuja

Sain tehtyä valmiiksi pitkävartiset sukat, joista oli jo viime päivityksessä puhetta. Jostain syystä näiden teko alkoi välillä jo ärsyttää ja piti tehdä välissä hetki kauan sitten aloitettua vohvelikangastyötä, josta olisi tarkoitus tulla käsipyyhkeet tai saunaan pyllynalukset. Otin kuitenkin itseäni niskasta kiinni enkä aloittanut uusia töitä ennen kuin nämä oli valmiina. Hurray!

Nämä sukat tein jämälangoista enkä yrittänyt mitenkään saada raitoja kohdalleen. Jaoin lopun Zauberball-langan kahteen kerään ja aloin vain neuloa. Olin aika yllättynyt, kun huomasin, että kärkien radoitus menee ihan kohdalleen! Ajattelin, että mikäs siinä. Passaa tämä näinkin. Mutta sitten varressa.... ei ne mennytkään kohdalleen. Ärsyttää. Nyt näyttää siltä, että sukkiin on aloitettu kohdistamaan raidat, mutta jostain syystä siinä ei ole onnistuttu. >_< Harkitsin jo, että alan purkamaan ja laitan ne raidat kohdalleen, mutta tulin siihen tulokseen, että olkoon. Jos näitä vaikka itse pitäisi pakkaispäivinä toppahousujen alla, niin ei niitä kukaan näe.

Koko: 38
Puikot: 2,5
Lanka: Fabel ja Zauberball
Langanmenekki: 90g


Viimeisestä kuvasta näkee parhaiten, miten raidoitus alkaa hyvin, mutta varressa ei osukaan ihan kohdalle. Argh.



Sukkien jälkeen halusin kokeilla, miten onnistuu se onteloneuleen teko, joten tein joistain tooooosi vanhoista jämälangoista patalaput. Löydät itse ohjeen onteloneuleeseen esimerkiksi täältä

Ontelokuteen tekeminen olikin helpompaa mitä olin alkuun arvellut. Kai sitä pitää joskus tehdä vaikka lapaset tällä tyylillä. Patalappuja ei ole vielä suoristeltu esim. pingottamalla tai silittämällä, jonka vuoksi ne on vielä aika vinkurat.




Seuraava työ on jo puikoilla. Ajattelin tehdä toukkapussin lankana Katian Merino baby. Ihanan pehmeä lanka. Itse suosisin hillittyjä värejä ja harkitsin sini-harmaata toukkapussia, mutta mies oli sitä mieltä, että siinä pitää olla väriä. En ole vielä oikein ihastunut näihin väreihin, vaikka aikani olen näillä jo neulonut. Saas nähdä meneekö tämä valmiiden töiden pinoon ja neulon uuden sellaisilla väreillä jotka miellyttävät enemmän omaa silmääni. ;) Mitä mieltä te olette?




Ja vielä viimeisenä.... Kokeilin vihdoin itsekn sytykeruusujen toimintaa. Olen niitä jouluna laittanut menemään aika moneen pakettiin, mutta nyt vasta kokeilen niiden toimivuuden. :) Minun ruusuissani oli viisi steariinikerrosta ja hetki sitä pitikin sytytellä, että se pääsi steariinikerrosten läpi. Mutta kun ruusun sai syttymään niin se paloi seuraavat 20min. Eli toimii ja palaa kauan. Jes! Tästä innostuneena värkkäsin ensi talvea odottamaan jonku 30 sytykeruusua lisää. 


Näköjään tämä minun blogipäivityksen väli tahtoo aina venyä. Sitten onkin useampi asia mitä saa kuvailla ja laittaa esille. :D No käyhän tämä näinkin. (Pitäisi hankkia parempi kamera. Kuvat ei aina ole ihan priimamateriaalia. :/)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti