keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Neulottu penaali

Neuloin edellisistä sukista ylijääneestä langasta penaalin. Jos lankaa olisi ollut enemmän niin olisin tehnyt ihan pussukan. Koristeeksi kokeilin virkata rusetin. Ompelin penaaliin vuorin pussukan ohjeella, joita netistä löytyy useammastakin blogista. Kynäpenaalin jälkeen tekaisin harmaasta langasta vielä pienen pussukan, johon juuri ja juuri mahtuu pankkikortti. Saas nähdä tuliko tästä pienemmästä pussukasta ihan turha. Olisin ottanut sen itselleni lompakoksi, mutta siitä tuli liian ahdas. 

Pusseihin kokeilin samalla erilaisia pintakuvioita. Penaalissa on pidennetty helmineule ja pussissa neljän silmukan ruutu neule. Löysin näitä ideoita anna&ellit-sivuilta täältä sekä täältä.


Tein yli vuosi sitten sukat, joihin en silloin ollut ollenkaan tyytyväinen. Neuloin 3 puikoilla ja tosi tiukalle. Sukista tuli paljon tarkoitettua pienemmät. En silti alkanut purkamaan vaan sormet kipeänä väänsin toisenkin sukan. Mallikaan ei ollut kiva tehdä ja nämä sukat kyllä ärsytti jo tehdessä. Tein vielä sukkien teräosista ihan liian pitkät enkä jaksanut alkaa niitä korjaamaan. Olin vain tyytäväinen, että sain ne valmiiksi. Nyt löysin sukat laatikon pohjalta ja päätin lyhentää teräosia. 2,5 puikoilla tein uudet kärkikavennukset ja nyt olen ihan tyytyäväinen sukkiin. En vain muista enää mitä lankaa käytin.


Koko: 26
Puikot: 3/2,5 puikot
Lanka: Gjestalin Janne/Maija?
Langan menekki: 70g
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti