tiistai 17. kesäkuuta 2014

Paperinarukranssi

Hetken mielijohteesta ostin lankakaupasta valkoista paperinarua, jossa oli hieman hopeaa seassa. Pitäähän sitä nyt kokeilla yksi kranssi neuloa.


Tässä vielä meneillään oleva työ. Neuloin 5,5 puikoilla aina oikein neulosta. Muistaakseni aloituksessa oli 65 silmukkaa. Välillä meinasi paperinaru mennä solmuun, joten jouduin hetkeksi lopettaa kranssin neulomisen ja selvittelin paperinarun nätimmäksi vyyhdiksi. Naru pysyy vähän huonosti vyyhdissä, joten lopulta keksin laittaa tuolin nurinpäin ja laitoin vyyhdin lopun tuolin jalkaan, missä se pysyi paremmin käsiteltävänä.



Lopputulos kisulin ihmeteltävänä. Pyöräytin kranssin ympärille aika vaaleaa kimaltavaa nauhaa ja ruskeasta nauhan pätkästä tein ruusukkeen, jonka keskelle ompelin koristeellisen napin. Mielestäni lopputuloksesta tuli hieno kranssi, jota voi käyttää vuoden ympäri. :) Kranssin keskellä ei ole metallista rengasta, niin kuin monessa ohjeessa ehdotetaan, vaan kranssi lähtee aina oikein neuloksella itsekseen menemään rullalle. Rullasta eli kranssista tehdään vain tarpeeksi paksu, jotta se pysyy muodossaan.


Muiden käsitöiden ohessa on jatkunut myös itse tehdyn saippuan teko. Ostin saippuan valmistuspaketteja 
täältä. Nyt on 12 valmista saippuaa. Ylimpänä hattara, alhaalla vasemmalla hento ruusu ja alhaalla oikealla mustikka (josta olisi voinut tehdä hieman tummemman sinisen). Helppoa ja mukavaa värkkäystä. Kun saan tehtyä käsipyyhkeitä, niin pakettiin voisi laittaa kaksi pyyhettä sekä saippun, sitten myyntiin esim. markkinoille tai kirpparille joulun alla.

Eilen illalla ennen nukkumaan menoa selailin vielä nettiä ja tilasin itselleni vielä Aade Löngin liukuvärjättyä lankaa ja bambu-lankaa. Hups. Rahat on aika tiukilla, eikä tarvitsisi vielä uusia lankoja yms. ostella, mutta kun tahtoo kokeilla tehdä revontulihuivin. :p Ja bambulangasta tiskirättejä. :) Jään innolla odottamaan ensimmäistä virolaista villalankaani. Voi tulisipa se mahdollisimman pian! (Niin kuin mulla ei muita käsitöitä olisi odottamassa... >_<)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti